2019. Karácsony – év végi összejövetel

2Baráti Közösségünk a jövő évben kerek évfordulóhoz a 30.-hoz érkezik.  Az 1990.júniusában alakult kör szép és eredményes utat tett meg, de erről majd 2020 június 11-én emlékezzünk. Az „örök fiatal” férfigárda előkészítette a Don Bosco közösségi ház termét, összerakta az asztalokat és székeket, hogy a továbbiakban asszonytársaink ünnepivé – szépen terítetté- varázsolják azt. Ahogy érkeztek tagjaink úgy gazdagodott a svédasztal tartalma. Varázslók voltak asszonyaink, kitűnő szakácsok cukrászok mindannyian. Mire elérkezett a kezdés időpontja időjárás a szeszélyes időjárás ellenére megtelt a terem oly annyira, hogy még egy kiegészítő asztalt kellett összerakni. 66 tagunk tisztelte meg jelenlétével összejövetelünket.

Örömmel tapasztaltuk, hogy sok olyan barátunk is eljött, akiket év közben hiányoltunk. Jó volt köszönteni Baráth Miklóst, aki elhúzódó betegségéből meggyógyulva jött el. De két új taggal is gyarapodott közösségünk, Faragó Józsefnével és Kovács Józseffel érezzék jól magukat közöttünk.

Ivády Pál köszöntésével kezdődött szervezett műsorunk. Köszöntötte az évfordulós születésnaposokat a 80-asok táborába lépett Becsei Tamásné Zsuzsát, és Torma Sándorné Esztikét, Isten éltesse Őket. De köszöntötték és ajándékot adtak át Varga Pista bácsinak a közösség motorjának – ami azért túlzás – mondta az ünnepelt mert egy ilyen jól összeszokott kollektíva, ami az elmúlt években ki kristályozódott, ahol mindenki tudja hogy mit vállal és mit tesz az egészért, ahol Scharek Feri megújította honlapunkat, kirándulásainkról szép és gazdag kiadványok készülnek, ahol a beindult kézműves foglalkozások – Zita vezetésével – kellemessé varázsolják összejöveteleinket, könnyű eredményesen dolgozni. De csakis együtt egymásért.

Kiss László tiszteletes úr szeretetteljes szavakkal idézte fel a betlehemi karácsony máig ható és érvényes üzenetét.

Ezután rövid nívós ünnepi műsort varázsolt Feri barátunk melyet örömmel fogadtunk.

Ezután már csak egy fontos momentumra került sor. Pezsgővel köszöntünk az ünnepeket és barátságunkat. Majd a szépen felhalmozott svédasztal lebontására került sor, elfogyasztva a sok finomságot leöblítve egy kis ezzel- azzal.

Majd sor került a romok eltakarítására és elköszönésre, kívánva áldott szép karácsonyt, boldog új évet. Elköszöntünk azzal, hogy 2020. január 14-én találkozzunk és folytassuk Veletek, ugyan itt.

A képeket Ivády Pál és Koós Teréz készítették.