Bográcsoltunk szürkemarhából

Bográcsoltunk 2022.június 9-én

Jól sikerült, bográcsolással kibővített, jó hangulatú összejövetelünk volt Medárd után egy nappal, június 9.-én Közösségünk 55 tagjának részvételével. Mindent megtettünk, hogy a kétesztendős nehézségeket magunk mögött hagyva kicsit hangulatos találkozót tartsunk. Kollektíven készítettük elő a „vendég váró” nagytermet, asszonyaink a burgonya pucoláson túl, az asztal terítésben szorgoskodtak, és Scharek Zitának köszönhetjük, hogy  minden alkalommal széppé  és ízlésessé teszi a vendégváró asztalokat. Tóvizi Jánosnak is köszönet, aki minden alkalommal gondoskodik a friss puha kenyérről.

All-focus

De ne feledkezzünk meg főzőmestereinkről Ivády Paliról, Scharek Feriről, akik finom szürke-marha pörkölttel leptek meg bennünket.

A beharangozott eső miatt Ivády Pali garázsában főztünk

Ahogy eljött a 14 óra úgy jöttek asszonyaink és egy-egy süteményes csomagot tettek a közösségi asztalra, hogy kellemes legyen a beszélgetés. Volt inni való, köszöntgetés és hangulatos találkozó, melyet Kiss László tiszteletes úr közvetlen hangvételű üdvözlő köszöntése vezetett be.

S még egy, a természet felelős kegyes volt hozzánk. A vendégváráskor, a vendégek érkezésekor, és a megfőtt étel beszállításakor nem zúdult ránk Medárd áldása. Igaz mikor mindenki fedél alatt volt, és a kedélyes együttlét javában zajlott eset az eső. Viszont mikorra lassan véget ért a jólsikerült találkozó, és a „romok” eltakarítása, az eső is elállt, biztosítva a békés hazatérést.

Most egy kis szünet következik, hiszen mindenkinek lesz elfoglaltsága, unokákra vigyázás, kisebb nagyobb vendégeskedés. Számunkra is lesz feladat. Több évfordulós barátunkat fogjuk köszönteni. Előkészítjük az augusztus 11-re tervezett Soproni kirándulást, melyre már most várjuk a jelentkezéseket.

A képeket Bartók Károly, Omajnikov Valentin, Scharekné Horváth Zita készítette