Október

Kedves Barátaink!

Szíves figyelmeteket szeretnénk felhívni október hónap programjaira, kérve, hogy naptárotokba jegyezzétek be a megjelölt dátumokat.

1./ Kirándulás Szigetvárra

2019. október 4. (péntek). Találkozás a szokott helyen a református parókia előtt 5.30-5.45 között, indulás 5.45-kor. Tervünk az, hogy 10.00 órára érjünk Szigetvárra. (Jeleznénk, hogy az érdeklődésre tekintettel már csak néhány üres hellyel rendelkezünk) akik már jelentkeztek kérjük, hogy a részvételi díjat (13.500-Ft -ot legkésőbb szeptember 25-ig Varga Istvánnál fizessék be).

Szigetvári program: Szigetvári várban vár bennünket idegenvezetőnk Dér Anikó, akinek vezetésével először a várral, ezt követően séta keretében a várossal, majd a Magyar – Török barátság parkban – séta közben- bővíthetjük ismereteinket.

A várudvarban felkeressük a dzsámit, és a múzeumot, ismerkedünk a 16.századi vitéz fegyver és viselet bemutatóval.

Ezt követi a városi séta: Főbb látnivalók: Vár utca, Zrínyi tér, Szent Rókus templom, a két világháború emlékművei, Horváth Márk tér, a város első általános iskolája, Kossuth tér, a vigadó (helyi kultúrház), Török ház. Majd a már említett barátság park.

Mire mind ezt körbe járjuk, el fáradunk, és jól fog esni az ebéd a Kis Kakas vendéglőben: Menü: Ragu leves, Vegyes tál (egy szelet rántott karaj, egy szelet cigánypecsenye. vegyes köret) Desszert: házi Somlói galuska, egy pohár sör, vagy üdítő. A megrendelt ételek fizetése egy összegben történik. Ezen felüli fogyasztás szokásunk szerint ki – ki alaponA

2./Összejövetel a Don Bosco közösségi házban 2019. október 15 (kedd) 16.00 órakor (d.u.4 óra)

Előadás: „Szép jövő. – Valóban félnünk kellene a robotoktól?

Tartalom: A gépek, automaták, robotikai eszközök fejlődése következtében napjainkra az önműködő szerkezetek, rendszerek, egyre nagyobb mennyiségben vesznek körül minket, és egyre komolyabb befolyást gyakorolnak mindennapi életünkre.

A robotika, mint az emberiség szinte minden találmánya, azonban nem csak békés célokra használható, hanem fegyverként is. Ennél azonban lehet, hogy még komolyabb problémát jelent, ha a gépek egyszer okosabbak lesznek az embernél. A társadalomkutatók és tudósok egyaránt komoly aggályokat vetnek fel a mesterséges intelligencia robbanásszerű fejlődése kapcsán. Ez az előadás ezekbe az eredményekbe és aggodalmakba kíván bepillantást nyerni.

Előadó: Dr. Ványa László nyugalmazott egyetemi tanár.

Októberi programunkhoz hasznos időtöltést és kellemes szórakozást kívánunk.