Összejövetel 2021-08-05

Újból összejöttünk. Amikor ezt az intenzív programot megterveztük aggódtunk, hogy sok és sűrű lesz a Közösség tagjainak. Úgy tűnik egyenlőre még bírják a gyakori utazást a Don Bosco-ba, valamint a havi kirándulásokat.

Megemlékeztünk elhunyt barátunkról Kurdi Gyuláról.

Aktív társunk volt. Rendszeresen jött velünk kirándulni, utazásairól beszámolót tartott összejöveteleinken. Emlékét megőrizzük.

Ma Dr. Ványa László Közösségünk kültagja, díjazás nélküli előadója kedveskedett nekünk egy útibeszámolóval. Ez már a harmadik alkalom, amikor hallgathatjuk. Mentségére szolgáljon, hogy szemeretelepi őslakos.

Gyülekezik a hallgatóság

Az út, amiről a beszámoló szólt egy pár évvel ezelőtti családlátogatás az USA keleti partja közelében.

Ezzel kiegészültek ismereteink, hiszen nemrégen Bartók Károly barátunk mutatta be a nyugati parton szerzett tapasztalatait.

A kíváncsi madár meg lehetett elégedve a hallgatóság figyelmével.

Az ürrepülőgép elött
Pokohantos köszönti a fehér embereket. Ezt később megbánta.
Vidám nap a vidámparkban
Karácsony butik. Szerencsére már nálunk is lehet nyáron Mikulást kapni.
A géprepülés úttörőinek emlékműve.
Az indián hercegnő, amikor még közelíteni akarta a népeket. Mutatott egy másik ábrázolást is az előadó, de azon már csak egy ronda kvéker asszony látható.
Arlinkton Nemzeti Temető az ismeretlen katona emlékműve.
A koreai háború emlékműve
A Népek Temploma. Magyarország megunta fizetni a kápolnája költségeit, így nem szereplünk a népek között.
Az USA CCCP közös űrrepülés űrhajóinak replikái a Smithsonian Intézet Nemzeti Légi és Űrmúzeumának kiállításán. Nagy dolog volt ez annak idején. Remény az együttműködésre.
Tengeralattjáró múzeumhajó

Az előadás során átélhettük egy mérnökember lelkesedését, amikor találkozásokról mesélt olyan eszközökkel, melyekről számtalan alkalommal beszélt diákjainak, sokat tudott róluk, de nem is remélhette, hogy a közelükbe kerülhet.

Köszönjük Professzor úr az élményt! Emlékezni fogunk az ígéretre Venezueláról.