2018. március 13.

2018. március 13-án megtartottuk szokásos havi összejövetelünket.

Ahogy a meghívóban is szerepelt Kiss László, Társaságunk alelnöke megemlékezett az 1848-as forradalomról és szabadságharcról, annak 170. évfordulója alkalmából. Bevezetésként elénekeltük a Kossuth nótát mellzongora kísérettel, majd meghallgattuk előadónk aktualitásokat sem nélkülöző szavait.

A másodikként meghirdetett napirend egy kicsit másként alakult, mint a kiírásban olvashattuk, ugyanis Pista bácsi a közösség kérésének engedve még erre az évre vállalta a szervezőmunkát. Tekintettel előrehaladott korára segítőket kért mellé a Vezetőség. Akadt is jelentkező, így remélhetőleg lesz, aki tovább végzi csavargásaink szervezésének nem egyszerű munkáját jövőre is.

Annak demonstrálására, hogy a dolgok a megszokott kerékvágásban haladnak, elnökük ismertette az első félév további részének programját, melyben korábbi sikeres előadások folytatását helyezte kilátásba. Úgymint az amazóniai indiánok és a hátizsákos világjárás további érdekességeinek meghallgatása lehetőségét. A szokásos nyári bográcsolás most júniusban, a karácsonyi összejövetel december 12-én lesz.

Végezetül abban maradtunk, hogy az április 17-i találkozóig mindenki gondolkodik azon, hogy mivel tud hozzájárulni baráti társaságunk további működéséhez, és majd akkor visszatérünk a dologra.